EHF-faktura med utvidet informasjon (for behandlingsoppdrag)

Endret Thu, 23 Feb 2023 ved 03:40 PM

En EHF-faktura for behandlingsoppdrag som sendes fra ditt journalsystem inneholder mer informasjon enn ordinær EHF-faktura. Den har tilleggsopplysninger som:

• SakID
  • Behandling/tjenestekode
  • Dato og tid for avholdt behandling
  • Behandlerens HPR-nummer (autorisasjon)
  • Behandlerens navn
  • Behandlerens profesjon
  • Diagnose

En liste over journal- og fakturasystemer som støtter å avgi tilleggsopplysninger finner du her.

Hvor og hvordan plasseres utvidet informasjon?

En detaljert beskrivelse av hvor tilleggsopplysninger plasseres i EHF-faktura finner du i tabellen under.

Påkrevd informasjon - minimumskrav

Data
Plassering i EHF-faktura (XML)EHF std.Eksempel verdi
SakID/Invoice /OrderReference /IDJa6QPTR
Tjenestekode/Invoice /InvoiceLine /AdditionalItemProperty /TreatmentIdNeiB1010
Dato og tid/Invoice /InvoiceLine /AdditionalItemProperty /TreatmentDateTimeNei2021-10-22 17:00:00

Eksempel for SakID som OrderReference:

<cac:OrderReference>
  <cbc:ID>6QPTR</cbc:ID>
</cac:OrderReference>

Valgfri tilleggsinformasjon

Data

Plassering i EHF-faktura (XML)
EHF std.
Eksempel verdi
Tjeneste varighet/Invoice /InvoiceLine /AdditionalItemProperty /TreatmentDurationNei00:30:00
Behandler HPR/Invoice /InvoiceLine /AdditionalItemProperty /TherapistHprNei123456789
Behandler navn/Invoice /InvoiceLine /AdditionalItemProperty /TherapistNameNeiOla Nord
Behandler profesjon/Invoice /InvoiceLine /AdditionalItemProperty /ProfessionNeiFysioterapi
Diagnose (ICPC)/Invoice /InvoiceLine /AdditionalItemProperty /DiagnoseNeiL92 Skulder lidelse uspesifisert
Pasientnummer/Invoice /InvoiceLine /AdditionalItemProperty /PatientIdNei214

Beskrivelse av AdditionalItemProperty iht. Peppol sin dokumentasjon:
https://docs.peppol.eu/poacc/billing/3.0/syntax/ubl-invoice/cac-InvoiceLine/cac-Item/cac-AdditionalItemProperty/

Eksempler for AdditionalItemProperty  i EHF-faktura (XML):

<cac:AdditionalItemProperty>
  <cbc:Name>TreatmentId</cbc:Name>
  <cbc:Value>B1010</cbc:Value>
</cac:AdditionalItemProperty>

<cac:AdditionalItemProperty>
  <cbc:Name>TreatmentDateTime</cbc:Name>
  <cbc:Value>2021-10-22 17:00:00</cbc:Value>
</cac:AdditionalItemProperty>

<cac:AdditionalItemProperty>
  <cbc:Name>TherapistName</cbc:Name>
  <cbc:Value>Ola Nord</cbc:Value>
</cac:AdditionalItemProperty>

<cac:AdditionalItemProperty>
  <cbc:Name>TherapistHpr</cbc:Name>
  <cbc:Value>123456789</cbc:Value>
</cac:AdditionalItemProperty>

<cac:AdditionalItemProperty>
  <cbc:Name>Diagnose</cbc:Name>
  <cbc:Value>L84 Ryggsyndrom uten smerteutstråling</cbc:Value>
</cac:AdditionalItemProperty>

<cac:AdditionalItemProperty>
  <cbc:Name>TreatmentDuration</cbc:Name>
  <cbc:Value>00:30:00</cbc:Value>
</cac:AdditionalItemProperty>