Bruksanvisning för administratörer

Endret Wed, 5 Jun ved 1:06 PM

Administratörsrollen - allt du behöver veta

Denna artikel ger dig en översikt över dina viktigaste uppgifter och vad du behöver registrera för att kunna samarbeta med försäkring.

Vem kan vara administratör?

Administratörsrollen är ofta tilldelad följande positioner på en hälsoinstitution:

• Verkställande direktör

• Klinikägare

• Ansvarig för försäkringar

• Koordinator för klinik och försäkringar

Roll och ansvar

Som administratör ansvarar du för att:

• Hantera försäkringsavtal och synlighet för kliniken och terapeuter.

• Uppdatera Behandlingspartner med korrekt och relevant information.

• Fungera som kontaktperson mot partners.

Registreringsprocess

Steg 1: Lägg till företag

Börja med att registrera det juridiska företaget (AB eller enskild firma) som överordnad enhet.

Steg 2: Registrera klinik(er)/digital tjänst

Lägg till kliniker eller digitala tjänster. Dessa kommer att fungera som synliga kontaktpunkter för patienter och partners som önskar boka tjänster.

Steg 3: Aktivera Onlinebokning

Koppla ihop ditt bokningssystem med Behandlingspartner för att aktivera onlinebokning. Detta låter partners och patienter boka tider direkt. Så här aktiverar du Onlinebokning.

Steg 4: Lägg till terapeuter

Bjud in terapeuter: Skicka inbjudningar till terapeuter för att bli en del av kliniken. När de godkänner får du en bekräftelse via e-post och du kan lägga till dem och hantera bokningsstatus.

Steg 5: Sök samarbete med försäkring

Med klinikinfo, onlinebokning, och terapeuter på plats, gå tillbaka till företagsöversikten och sök samarbete med partners.

Sammanfattning

Som administratör spelar du en viktig roll i att underhålla information och korrekt synlighet för kliniken och terapeuter. Genom att följa dessa steg säkerställer du en effektiv och strukturerad hantering av klinik(ernas) dagliga drift och samarbetsrelationer.

------------------------------

Gäller detta dig?

För de med kombiroll: Behandlare och klinikadministratör.

Om du är en praktiserande behandlare med administratörsansvar för kliniken, följ dessa steg:

1. Skapa en behandlarprofil

• På förstasidan trycker du på knappen "Lägg till profil".
  2. Knyt behandlarprofilen till kliniken

• Välj företag > välj kliniken och tryck på "lägg till egen profil" i sektionen som heter Klinikens behandlare.

För självständiga näringsidkare: Fakturerande behandlare.

Om du är självständig näringsidkare och ska fakturera uppdrag från eget företag, måste du:

1. Skapa ditt självständiga företag.
  2. Ingå och följa egen pris- och samarbetsavtal med försäkringspartners.

Steg för steg - så här gör du det.